Anneke

Anneke Helderman

Ik ben Anneke Helderman, geboren in 1984. Sinds april 2015 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk als Shiatsutherapeut, oedeemtherapeut en coach. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in het werken in de zorg.

Graag laat ik je ervaren hoe aangenaam het is om te werken aan uw gezondheid en de balans in uw leven
Iets voor iemand kunnen betekenen en een luisterend oor bieden vind ik erg fijn.

Oedeemtherapie & Coaching

Na mijn opleiding fysiotherapie, heb ik in 2009 de opleiding oedeemtherapie ad modum Vodder gevolgd, om meer te kunnen betekenen voor mensen die na kanker met vocht problemen kampen. Tegelijkertijd volgde ik een coachingsopleiding om mensen meer inzicht te geven in hun dagelijkse omgang met zich zelf, hun emoties en gedachten, stress en hun omgeving.

Verdieping

Bij mijn toenmalige werkgever, Het Preventiecentrum te Almere, was de connectie tussen lichaam en geest niet onbekend en werd mijn ontwikkeling hierin gestimuleerd. Na de geboorte van mijn eerste dochter Jitske in 2010, ging ik daar, naast mijn werk als oedeemtherapeut, structureel aan de gang met psychosomatiek en bekkenbodemproblematiek.

Zen Shiatsu

In 2011 besloot ik de opleiding Zen Shiatsu te gaan volgen in Amsterdam. Het uitgangspunt dat alles één is vind ik mooi en met mijn handen werken, naast de mentale en fysieke begeleiding, vind ik heerlijk. In 2016 heb ik deze opleiding afgerond.

Toen ik in 2012 na de geboorte van mijn tweede dochter, Nienke, terug keerde op het werk, kon ik aan de gang bij Ciran Almere BV, hier werkte ik als fysiotherapeut aan de fysieke en mentale belastbaarheid van mensen met tal van chronische klachten.

In 2015 besloot ik mij mij volledig te storten op het werken als shiatsutherapeut voor mijn eigen praktijk. 

In 2020 ben ik tevens gestart als Shiatsu therapeut bij deKinderkliniek in Almere. 

Baby's & Kinderen

Kinderen en baby’s hebben een speciaal plekje in mijn praktijk. Ze zijn puur en hun overtuigingen en gedragingen zijn nog niet zo diep ingesleten. Vaak reageren kinderen mede daardoor snel op de behandelingen en zijn ze zeer dankbaar.

Sinds 2022 werk bij deKinderkliniek als obesitas consulente. In 2024 is daar de poep en plaspoli bijgekomen. De opleiding urotherapie volgt later dit jaar.

Zo blijf ik mij verdiepen en verbreedde in de Oosterse en Westerse kijk op gezondheid.