Baby's & Kinderen

Voor een meer complete beeldvorming bekijk ook de algemene sectie over Zen Shiatsu.

Kinderen in onze maatschappij

Waarom komt je kind voor Shiatsu? Kinderen zijn erg gevoelig. En in onze maatschappij komt er veel op ze af. Hierdoor kunnen ze problemen krijgen in het verwerken van alle prikkels en informatie die ze binnen krijgen en raken ze uit balans. Met als mogelijke gevolgen, onrust, slecht slapen, buikpijn, vermoeidheid, boosheid, verdriet of angst, bedplassen of slecht eten.

Shiatsu helpt je kind te ontspannen, te verwerken en zich weer goed te voelen.

Behandeling

Vrijblijvend voorgesprek met jou als ouder

Voordat je kind bij mij komt heb ik een gratis en vrijblijvend gesprek met jou als ouder. Uit dit gesprek kan ik opmaken of ik iets kan betekenen voor jouw kind, kun je ervaren of je vertrouwen hebt in mij als behandelaar en kan ik een deel van mijn diagnose opmaken. Na dit gesprek besluiten we gezamelijk of je kind bij mij in behandeling komt.

Intake met baby of kind

Zodra je met je kind aan mijn deur verschijnt, ga ik verder met mijn diagnose. Ik observeer hoe je kind eruit ziet, beweegt, praat en reageert. Het is belangrijk dat er een gevoel van veiligheid is.

Behandeling van kinderen

Kinderen laat ik meestal niet op mijn fouton liggen, dat is erg plat en onbeschermd. Ze mogen zich nestelen in mijn mega zitzak. Voor de warmte eventueel ingepakt in een groot, zacht kleed. Als je kind eenmaal in mijn zitzak ligt ga ik voelen aan de buik onder het mom van voelen wat ze als laatste gegeten en gedronken hebben. De buik vertelt mij welke meridianen (energiebanen) er uit balans zijn. Hiermee voltooi ik mijn diagnose. Daarna begin ik met het geven van shiatsu. 

Na het “massage” onderdeel, mogen ze van mijn grote poster met Shiatsuoefeningen kiezen welke bewegingen ze willen doen. Het mooie is dat kinderen zo intuïtief zijn, dat ze meestal oefeningen uitkiezen die ze nodig hebben.

Behandeling van babies

Bij shiatsu voor baby’s is het doel informatie verschaffen en technieken aanleren aan de ouders. Als ik bij mijn eerste kind had geweten wat ik nu weet, had haar eerste jaar een stuk rustiger verlopen. Kleine tips over hoe je kind te dragen, op te pakken en neer te leggen, kunnen al een wereld van verschil maken. Laat staan dat je ook nog tools hebt om je kind te kalmeren en darmkrampjes en obstipatie te verminderen. En dat alles door even samen een kwaliteitsmomentje te hebben!

De spanningsboog bij kinderen is veelal lager, maar ze reageren meestal ook eerder.

Workshop

Slaap Lekker

Ieder kind heeft wel eens problemen met in slaap vallen. Hoe heerlijk is het dan, als je met een paar aanrakingen je kind zo tot rust kan brengen dat hij of zij heerlijk in slaap valt?
Toen mijn kinderen kleiner waren, gaf ik ze tussen de middag wel eens de keus, als ze eigenlijk niet wilde slapen.
“Ga je een dutje doen of zal ik je Shiatsu geven.”
Ze kozen altijd voor Shiatsu en ik wist dat ze dan binnen 10 minuten zouden slapen.
Inmiddels vragen mijn dochters erom als de slaap niet wilt komen. Slagingspercentage 100%.
Graag wil ik deze kennis en kunde overdragen, ik weet hoeveel profijt mijn kinderen (en ik zelf) hebben van deze technieken.
Daarom geef ik een workshop van 3 avonden.

Het is heel goed gegaan met mijn dochter na de behandeling. Ik merk onwijs verschil! Ze had 2 dagen na de behandeling een enorme uitbarsting van verdriet, alles wat haar dwars zat kwam eruit. We hebben daar meteen op school actie op kunnen ondernemen. Ze was daarna erg opgelucht. Ze zegt ook veel minder last te hebben van hoofdpijn en buikpijn.

Behandeling

De behandeling van een kind (0-12 jaar) duurt 30 – 45 minuten.

Workshop

Zie de tarieven pagina voor de kosten van de workshop.

Heb je nog vragen?

Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Neem gerust contact op, ik beantwoord uw vragen graag!