Zen Shiatsu

Vingerdruk

Shiatsu is een 2000 jaar oude Japanse geneeswijze. Letterlijk betekent het woord Vingerdruk. Het gebruik van de vingers om druk te geven op specifieke punten op de energiebanen (meridianen) van het lichaam, is één van de behandeltechnieken die gebruikt wordt bij Shiatsu. Ook kan er druk worden gegeven met de volle hand, delen van de hand, de onderarmen, ellebogen, voeten of zelfs de knieën. Wat er ingezet wordt hangt af van de plek waar behandeld wordt en de persoon zelf. Naast massage/ het geven van druk om de energie (Ki) te verdelen, worden er ook strekkingen uitgevoerd.

Voeden & Ontspannen

Met Shiatsu probeer je de energie gelijkmatig over het lichaam te verdelen. Als op 1 plek in het lichaam de energie onvoldoende aanwezig is, is daar een leegte (kyo). Zo’n plek voelt vaak koud, beweegt weinig mee, maar is tegelijkertijd grenzeloos. Er is een Afwezigheid, vaak weet men niet hoe zo’n plek voelt, er is daar niets. Daar tegenover staat een volte (jitsu). Ervaarbaar als spanning, pijn, stijfheid. Bij een volte heeft men over het algemeen genoeg associaties. Shiatsu kan deze leegtes voeden en de voltes ontspannen.

Verstoringen

Verstoringen van de Ki kunnen de oorzaak zijn van allerlei (beginnende) klachten, zoals:
  • vermoeidheid,
  • kortademigheid/ benauwdheid,
  • buikklachten,
  • verstoringen in de emoties (banger, bozer of verdrietiger dan normaal),
  • onrust,
  • slaapproblemen,
  • concentratieproblemen,
  • fysieke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, stijve nek, klachten van de schouders, knieën of heupen.
Zen verwijst naar de beoefening van een kwaliteit van zijn, de kwaliteit van het aanwezig zijn
Shiatsu activeert het lichaamsbewustzijn en de mogelijkheden een nieuwe balans te creëren

Na een gesprek en het voelen op je buik krijg je een persoonlijke shiatsu massage. Ik heb de drukpuntmassage als zeer prettig ervaren.

Ze heeft o.a.mijn voeten op een bijzondere manier gemasseerd waarna mijn nekpijn voor een heel groot deel direct oploste, heel fijn!

Een aanrader!

Behandeling volwassenen

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Bij het eerste consult vindt een intake plaats, gevolgd door een behandeling, de behandeltijd kan dan uitlopen tot 1,5 uur.

Behandeling Baby's & Kinderen

ZenShian biedt Shiatsubehandelingen die specifiek gericht zijn op Baby’s & Kinderen, bekijk de bijbehorende sectie voor meer hierover.

Heb je nog vragen?

Zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Neem gerust contact op, ik beantwoord uw vragen graag!